Шаблон:Бързо изтриване/doc

От Оксипедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Този шаблон се поставя на страници, които отговарят на условията за бързо изтриване. Това са страници, създадени по грешка, вече ненужни или в нарушение на авторски права; статии, съдържащи неенциклопедично съдържание, текст на чужд език или на шльокавица. Всички страници, съдържащи този шаблон, се добавят автоматично в Категория:Страници за бързо изтриване.

Употреба[редактиране]

Шаблонът се въвежда в страниците посредством {{бързо изтриване}}, {{бързо}} или {{fast}}. Шаблонът може да се поставя също и на беседи, когато се предлага изтриването на самата беседа (в този случай все пак ще се изведе напомнящо съобщение, ако целта ви е била да предложите страницата).

Без указана причина[редактиране]

Шаблонът може да се използва без параметри, когато причината за изтриване е очевидна:

{{Бързо изтриване}}

Резултат:

Указване на причина[редактиране]

Ако трябва да се укаже причината за предложението за бързо изтриване, се използва първият позиционен параметър:

{{Бързо изтриване|шльокавица}}

Резултат:


Поради техническа особеност на позиционните параметри в МедияУики, стойностите им не могат да съдържат символа = (равно). Това ограничение се избягва с употребата на именован параметър причина или изричното указване на индекса на позиционния параметър 1 по следния начин:

{{Бързо изтриване|причина=копирано от http://copyright.org/index.php?title=violation}}

или

{{Бързо изтриване|1=копирано от http://copyright.org/index.php?title=violation}}

Резултат:

Внимание[редактиране]

При промени в шаблона, касаещи броя, реда или наименуването на параметрите, задължително трябва да се обнови съдържанието на системното съобщение MediaWiki:Common.js/Edit tools data/Бързо изтриване, чрез което този шаблон се вика от падащо меню в режим на редактиране. Такава актуализация може да направи само администратор (отправете заявка).

Вижте също[редактиране]