Халсие

От Оксипедия
Версия от 18:45, 17 юли 2014 на What here area team (беседа | приноси) (Премахната редакция 4359 на 176.108.148.5 (беседа))
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Халсие - тахан от маслини, нерядко използван при ритуали на древните гърци. Халсието е добре познато заради функцията си на компрес за люти рани(предимно от препиване и пребиване), както и със силния си вкус на студено пресовани маслини по автентичен елински метод за пресоване с крака, за който се ползват услугите на най- знатната и красива девойка в селото. Но красотата не била единствено и достатъчно услеовие, за да има честта да извърши ритуалното пресоване. Избраната освен красива, трябвало да бъде и с възможно най- вмирисаните крака, за да може, тя да извърши това свещенодейстие и да предаде този специфичен аромат в целебните качества на този маслинов тахан. Халсието традиционно може да се закупи от страните от близкия Изток, като религиозните закони забраняват продажбата и употребата му в събота, освен ако не сте в друг часови пояс и в друга географска ширина. Най- популярните жени, които са имали честта да пресоват Халсие са: Хемел Хетем, Ферхунде, Ефрусина Хараламбос, Ана Виси и Андреа.


Stub.gif Тази статия е дръвце (stub), както впрочем и израстъка за разплод и удоволствие на автора. Събужда симпатия и забавлява, но е малко късичкa. Можете да помогнете на тази статия в Уикипедия като я уголемите. Един ден, тя ще бъде може би не съвършенна, но поне по-завършена. Тази статия е все още мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като я редактирате и я разширите.