Защо обичаме или не обичаме Костов

От Оксипедия
Версия от 07:28, 9 август 2020 на 212.233.136.179 (беседа) (→‎* - Защо не обичаме Костов?)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Всички знаем и никой не се съмнява, че Костов беше от СДС (днес ДСБ, нали?) и беше Министър Председател на България.

Познавам много симпатични хора, които са Костовисти. Признавам, аз не съм от тях. Съмненията остават.

Всъщност кои теории в икономическата наука му се струват най-правилни, защото той е икономист и сигурно доста ще да е мислил, нали? Само че изглежда, източниците му ще да са били и са погрешни - ако мислим за общото благо на всички българи и България!

Да се разработва Капитализъм от ХІХ век в края на ХХ век в зората на така наречената Демокрация? Така излиза. Резултатите днес в България ги виждаме и те са плачевни! И са негово дело също, макар и не само негово.

Приватизацията беше проблемна, селското стопанство съсипано, приватизацията на съществуващите и донякъде работещи фабрики и заводи беше извършена за жълти стотинки! Също така бе съсипано летище София а пилотите ни някак се справят! Едни пари и едни други пари бяха разпределени на едро в десни джобове. От това доста българи пищят а финансовата и икономическа криза е глобална.

Някъде по негово време спря рекета дребен или по-значителен и стана възможна дейността на някои еднолични или фамилни фирми в дребния и средния дребния бизнес. Така би могло да се обясни защо някои Ние обичаме Костов.

Само че имаме кратка историческа памет и не си спомняме, че в идеите на Ленин за развитието на социализма освен приватизирането на средствата за производство на едрите капиталисти беше основна работещата икономическа структура НЕП – или икономическата независимост и възможност за занаятчии, шивачи, фотографи, фризьори и друг дребен, едноличен и фамилен бизнес - или по-окрупнен на доброволни начала – без възможност за експлоатация на човешки труд.

А жена пък му има акции - вероятно значителен дял от Нов Български Университет - ако искаш да учиш там за семестър заплащаш 1600 лева. В СУ се плаща значително по-малко!

Пак нищо! Млади хора дори мислят, че да с учи по ВУЗ-УВете е тежка скука, и може и да са прави. Някои Информатиците поне със сигурност знаят, че няма какво да я учат по университетите и практиката му е майката! Животът в Мрежата за щастие още не е достигнала космическа скорост.

Доколкото разбрах, Костов не прави голяма разлика между Демокрация в обществото и Либерализация на пазара! Или е фразеология и те заблуждава, или и е от невежество. Така или иначе смесването на понятията Демократизация и Либерализация е страшна, фатална грешка в понятийния апарат на науката Философия и науката Икономика.

Ти какво мислиш по въпроса?[редактиране]

Не се чувствай длъжен, да пишеш само в този раздел. Добавям го просто за твое удобство!

* - Защо обичаме Костов?[редактиране]

Щото е Мангал!

* - Защо не обичаме Костов?[редактиране]

Ами пак щото е Мангал! Щото е крадлив Мангал ! Щото е мангала на Сорос ! Щото направи България на Мангалия !

Изводи[редактиране]

За сега от тази страница не може да се разбере какво мислим за Костов и защо мислим така.
Продължавам да отстоявам мнението, че всичко се дължи на погрешно разбиране на реалността и нейното разгръщане в бъдещето. В случая са грешни основите на икономическите теории, които е застъпвал или застъпва Иван Костов. Може и да е свестен ч
- Хм
- Исках само да кажа, че някои може да му е направил лоша услуга и да го е пуснал по грешни писти на икономически теоритици и теории в икономичската наука. Макар, че като преподавател по икономика не би трябвало да му е позволено.
Имах склонност да мисля, че може би търси да пехвърли едни пари попаднали в десен джеб или джобове в едни леви такива, обаче и това не е така, доколкото се разбира.