Ахмед Доган

От Оксипедия
Версия от 18:42, 18 май 2023 на 2a01:c23:8512:1d00:41fa:c4cc:43fd:a9c9 (беседа) (Премахната редакция 6498 на Internacional Mágica (Proud to upload images about Brazilian culture) (беседа), я Аноным из Инциклопедии.)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Ахмед Доган (алтернативни имена: Аамет, Меди Сокольо, Синбад, Ахмед Демирович, Амедката, Соки Соса, Сарайчо) е български политик, доктор по философия, хидроинженер, енергиен и газов експерт, бизнесмен, филантроп, меценат, актьор, сценарист, продуцент, режисьор и фотомодел. В миналото си се е подвизавал също така като продавач на сладолед, курвар и терорист. Той е широко познат на света заради името си, което, ако беше мирис, щеше да е на гнило кюфте.

Доган е известен с т.нар. "Българомохамеданска културна революция", благодарение на която Кърджалийското емирство се превръща в най-големия исторически парк на тема "Ислямски феодализъм от 14-ти и 15-ти век" в света. Известен е също така със строителството на джамия с формата на фалос, внос на китайски стоки, както и третият най-голям увеселителен парк в югоизточна Европа - Доганленд, чиято основна атракция е "Кюрдският град на Саддам".

Българското мнение за Аамет

Ранни години[редактиране]

Доган е роден на 29 март 1954 година в подобието на държава България, по-точно в автономното Кърджалийско емирство. Ахмед е зодия Овен. Баща му е гениалният турски изобретател Сюнет Резак. Той е създател на уникален конвертор, който превръща човешкото име в миризма. Малкият Ахмед занася уреда на баща си в училище, за да демонстрира геният на своето семейство. Планът обаче се проваля, след като конверторът на имена определя миризмата на гнили кюфтета за идентична с името "Ахмед Доган". Оттогава насам Аамет е обект на подигравки от своите съпартийци с не чак толкова неприятни имена, като Юнал Лютфи ("Печен бухал с лук") и Четин Казак ("Бръснатата потна болонка").

Завършва училище и гимназия с четворки. Бъдещият милиардер започва да се занимава с пчеларство и става откривател на няколко кулинарни шедьовъра, като питката от мед, просо и урина, сандвичът с мед и листа от Корана и Нескуикът с пчелно млечице. Изяжда повечето си специалитети сам. До 20-годишна възраст Меди Сокольо живее безгрижен живот в слънчевото Кърджалийско емирство, но бедността започва да го отчайва. Раждат се мечти за далечни пътувания и много власт. Един ден Доган е осенен от вдъхновението, и решава да стане султан. За целта обаче от власт трябва да бъде свален монополистът на всяка власт в България - Тодор Живков.

Възбуденият от идеята за много власт Аамет започва да гледа тренировъчни филми на "Хизбула" - терористична организация на брадати клоуни с хавлии на главите. Взривовете на коли-бомби в американски военни бази му дават насока. Първият му опит да разклати властта включва 10 пиратки с часовников механизъм, поставени в тенекия от овче сирене. Оставя бомбата в супермаркет и тя избухва, разклащайки рафта, на който е поставена. Социалистическият пазар се дестабилизира и няколко други кутии падат на земята. Тодор Живков обаче не забелязва скандалното действие и остава на власт.